en fr
universul juridic magazin
Indexari internationale
CEEOL HeinOnline
Newsletter
Vreti sa fiţi la curent cu promoţiile Editurii Universul Juridic? Scrieţi mai jos adresa dvs. de email.
Aboneaza


Universul Juridic magazin
Revista romana de executare silita nr. 4/2013

Revista romana de executare silita nr. 4/2013

50,00 lei (cu TVA)

Sumar

CLAUDIU CONSTANTIN DINU, MĂDĂLINA DINU - Restrangerea executarii silite
IOAN GÂRBULEȚ - Procedura eliberarii si distribuirii sumelor realizate prin urmarirea silita în noul Cod de procedură civila
EUGEN HURUBA - Conventiile privind prescriptia extinctiva
EVELINA OPRINA - Atributiile executorului judecatoresc in diferitele proceduri speciale
OLIVIU PUIE - Vanzarea silita imobiliara in contextul noului Cod de procedura civila. Aspecte privitoare la inscrierea in cartea funciara a actelor de executare silita si a dreptului de proprietate dobandit prin executare silita
ANDRADA MIHAELA TRUȘCA - Regula generala si regulile speciale privind începutul cursului prescriptiei extinctive în noul Cod civil
GHEORGHE STRATULAT - Instanţa de judecată – subiect specific în procedura de executare a Republicii Moldova
 

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul X de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.
Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.
Este structurata in cinci sectiuni:
1. Doctrina – cuprinzand eseuri despre rolul executorului judecatoresc, despre procedura de executare silita, precum si consideratii despre aplicarea practica a normelor legislative din domeniu.
2. Drept comparat – rubrica ce cuprinde un articol care dezbate o problema din practica instantelor judecatoresti straine.
3. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si dezvaluie cititorilor punctul de vedere al instantei supreme.
4. Jurisprudenta CEDO – ce cuprinde un scurt rezumat al unei hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
5. Practica judiciara – cuprinzand spete din practica instantelor judecatoresti legate de materia executarii silite, precum cazuri de recuzare a executorilor judecatoresti, de contestatie la executare, de intoarcere a executarii silite etc.