en fr
universul juridic magazin
Indexari internationale
CEEOL HeinOnline
Newsletter
Vreti sa fiţi la curent cu promoţiile Editurii Universul Juridic? Scrieţi mai jos adresa dvs. de email.
Aboneaza


Universul Juridic magazin
Revista romana de executare silita nr. 1/2014

Revista romana de executare silita nr. 1/2014

50,00 lei (cu TVA)

Sumar

Ioan Garbulet - Procesele-verbale emise de catre executorul judecatoresc in materia executarii silite
Eugen Huruba - Aspecte privind constitutionalitatea sechestrului asigurator
George Magureanu, Florea Magureanu - Consideratii privind unele reglementari aduse de noul Cod de procedura civila cu privire la activitatea de executare silita
Octavian Popescu, Calin Dobre - Suspendarea executarii silite in conditiile art. 718 C. pr. civ.
Roxana Stanciu - De ce (nu) este necesara procedura incuviintarii executarii silite?
Andreea Tabacu - Recunoasterea si executarea hotararilor pronuntate in statele membre, potrivit Regulamentului (UE) nr. 1215 din 12 decembrie 2012
Luminita Tuleasca - Aspecte ale executarii silite a debitelor restante reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate datorate de avocati
Alice Cristina Maria Zdanovschi - Aspecte privind legea bugetara anuala
 

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul X de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.
Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.
Este structurata in cinci sectiuni:
1. Doctrina – cuprinzand eseuri despre rolul executorului judecatoresc, despre procedura de executare silita, precum si consideratii despre aplicarea practica a normelor legislative din domeniu.
2. Drept comparat – rubrica ce cuprinde un articol care dezbate o problema din practica instantelor judecatoresti straine.
3. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si dezvaluie cititorilor punctul de vedere al instantei supreme.
4. Jurisprudenta CEDO – ce cuprinde un scurt rezumat al unei hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
5. Practica judiciara – cuprinzand spete din practica instantelor judecatoresti legate de materia executarii silite, precum cazuri de recuzare a executorilor judecatoresti, de contestatie la executare, de intoarcere a executarii silite etc.