en fr
universul juridic magazin
Indexari internationale
CEEOL HeinOnline
Newsletter
Vreti sa fiţi la curent cu promoţiile Editurii Universul Juridic? Scrieţi mai jos adresa dvs. de email.
Aboneaza


Universul Juridic magazin
Revista romana de executare silita nr. 2/2014

Revista romana de executare silita nr. 2/2014

50,00 lei (cu TVA)

Sumar

Teodora-Aurelia Draghici - Aspecte privind competenta instantelor de judecata in materie de partaj
Claudiu Dragusin - Obligatia de plata a cautiunii si dreptul de acces la justitie
Evelina Oprina, Vasile Bozesan - (Im)posibilitatea instantei de a invoca, din oficiu, impedimentul existentei coproprietatii sau codevalmasiei asupra imobilului supus urmaririi in procedura incuviintarii executarii silite
Andrada Popescu - Consideratii teoretice privind executarea silita imobiliara in reglementarea noului Cod de procedura civila
Marius Radu - Unele aspecte privind executorialitatea hotărârii judecătorești pronunțate în baza Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ
Marius Eugen Radu - Scurte considerații privind sechestrul asigurător în procesul penal
Andreea Tabacu - Scurte considerații asupra actelor de executare silită în contextul insolvenței debitorului, conform Legii nr. 85/2014
 

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul X de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.
Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.
Este structurata in cinci sectiuni:
1. Doctrina – cuprinzand eseuri despre rolul executorului judecatoresc, despre procedura de executare silita, precum si consideratii despre aplicarea practica a normelor legislative din domeniu.
2. Drept comparat – rubrica ce cuprinde un articol care dezbate o problema din practica instantelor judecatoresti straine.
3. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie si dezvaluie cititorilor punctul de vedere al instantei supreme.
4. Jurisprudenta CEDO – ce cuprinde un scurt rezumat al unei hotarari pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
5. Practica judiciara – cuprinzand spete din practica instantelor judecatoresti legate de materia executarii silite, precum cazuri de recuzare a executorilor judecatoresti, de contestatie la executare, de intoarcere a executarii silite etc.