en fr
universul juridic magazin
Indexari internationale
CEEOL HeinOnline
Newsletter
Vreti sa fiţi la curent cu promoţiile Editurii Universul Juridic? Scrieţi mai jos adresa dvs. de email.
Aboneaza


Universul Juridic magazin
Revista romana de executare silita nr. 4/2015

Revista romana de executare silita nr. 4/2015

50,00 lei (cu TVA)

Sumar

Laura Cristina Carcia - Efectul suspensiv de executare al contestației formulate împotriva hotărârilor Plenului Consiliului Superior al Magistraturii privind cariera și drepturile judecătorilor și procurorilor
Eugen Huruba - Încheierile emise de executorul judecătoresc
Ovidiu-Sorin Nour - Câteva reflecții asupra noii reglementări privitoare la insolvența persoanelor fizice
Evelina Oprina - Rolul activ al executorului judecătoresc între teorie și practică
Vasile Bozeşan - România la CEDO în anul 2015 în materia executării silite
Igor Coban, Iurie Deleu - Particularitățile tranzacției de împăcare și concilierea părților în procedura de executare a Republicii Moldova
 
Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XII de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Numarul 4 este structurat in sase sectiuni:

1. Doctrina – cuprinzand articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu.
2. CEDO – rubrica ce cuprinde prezentarea unei teme de interes pentru executarea silita din dreptul national prin raportare la jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.
3. Drept comparat – rubrica ce cuprinde un articol care dezbate o problema teoretica sau practica din legislatia statelor straine.
4. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile obligatorii pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incidenta asupra domeniului executarii silite, insotite de note sau comentarii.
5. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chesituni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.
6. Practica judiciară – cuprinzand spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note.