en fr
universul juridic magazin
Indexari internationale
CEEOL HeinOnline
Newsletter
Vreti sa fiţi la curent cu promoţiile Editurii Universul Juridic? Scrieţi mai jos adresa dvs. de email.
Aboneaza


Universul Juridic magazin
Revista romana de executare silita nr. 1/2016

Revista romana de executare silita nr. 1/2016

50,00 lei (cu TVA)

Sumar

Bogdan Alex Arghir - Contestatia la executare: mijloc de restabilire a echilibrului juridic intre consumatori si institutiile de credit
Viorel Mihai Ciobanu & Traian Cornel Briciu - Analiza O.U.G. nr. 1/2016, în lumina Deciziei Curtii Constitutionale nr. 895/2015 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 666 C. pr. civ.
Alexandra Constantinescu - Garantia pentru evictiune – implicatii pe plan material si procesual-executional
Arina Dragodan - Modificarile aduse in materia executarii silite de noul Cod de procedura fiscala
Ioan Les - Reflectii asupra unei recente decizii de neconstitutionalitate în materia executarii silite
Gabriela Răducan - O problematica aparte privind incuviintarea executarii silite la granita dintre decizia de neconstitutionalitate si noul context legislativ
Claudiu Drăguşin & Vasile Bozeșan - Hotararile CEDO – titluri executorii
 

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XIII de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Numarul 1 este structurat in cinci sectiuni:
1. Doctrina – cuprinzand articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu.
2. CEDO – rubrica ce cuprinde prezentarea unei teme de interes pentru executarea silita din dreptul national prin raportare la jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului. 3. Drept comparat – rubrica ce cuprinde un articol care dezbate o problema teoretica sau practica din legislatia statelor straine.
4. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniului executarii silite.
5. Practica judiciară – cuprinzand spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note.