en fr
universul juridic magazin
Indexari internationale
CEEOL HeinOnline
Newsletter
Vreti sa fiţi la curent cu promoţiile Editurii Universul Juridic? Scrieţi mai jos adresa dvs. de email.
Aboneaza


Universul Juridic magazin
Revista romana de executare silita nr. 2/2016

Revista romana de executare silita nr. 2/2016

50,00 lei (cu TVA)

Sumar

Prof. univ. dr. Gheorghe Mihai - Mentalitatea ca izvor de drept
Avocat Cătălina Dicu - Efectele Deciziei Curţii Constituţionale nr. 895/2015 în privinţa contestaţiilor la executare care privesc proceduri de executare anterioare. Obligativitatea deciziei pentru instanţele judecătoreşti
Dr. Gabriela Cristina Frenţiu - Procedura aplicabilă în cazul conexării executărilor silite
Ioana Gelepu - Poprirea. 3 probleme practice
Dr. Şerban Mircioiu - Este necesară încuviinţarea executării silite a titlurilor executorii europene?
Avocat Octavian Popescu - Concursul dintre dreptul de retenţie asupra unui bun mobil şi dreptul de ipotecă asupra unui bun imobil: consideraţii practice
Ana-Maria Puiu - Încuviinţarea executării silite privită prin lupa deciziilor Curţii Constituţionale
Nicoleta Răduţă - Constatare A unei stări de fapt de către executorul judecătoresc
Judecător dr. Andreea Tabacu - Executarea silită a obligaţiilor intuitu personae impuse prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în materia contenciosului administrat iv, în lum ina deciziei nr. 3/2016 pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Lector univ. dr. Nicolae-Horia Ţiţ - Consideraţii privind procedurile judiciare prevăzute de Legea nr . 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite
Lector univ. dr. Dan-Constantin Tudurache - Privilegiul asociaţiei de proprietari şi modul de efectuare a distribuirii sumelor obţinute din executare , când există concurs între acest privilegiu şi ipotecile imobiliare
Lector univ. dr. Alice Cristina Maria Zdanovschi - Consideraţii privind executorul fiscal
Judecător drd. Vasile Bozeşan - Procedura judiciară şi de executare silită privitoare la ordonanţa preşedinţială
Asistent cercetare drd. Georgiana Enache - Urmărirea veniturilor salariale în sistemul francez
 

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XIII de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Numarul 2 este structurat in opt sectiuni:
1. Prolegomene
2. Doctrina – cuprinzand articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu.
3. CEDO – analize, comentarii, jurisprudenta – rubrica ce cuprinde prezentarea unei teme de interes pentru executarea silita din dreptul national prin raportare la jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.
4. Drept comparat – rubrica ce cuprinde un articol care dezbate o problema teoretica sau practica din legislatia statelor straine.
5. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile obligatorii pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incidenta asupra domeniului executarii silite, insotite de note sau comentarii.
6. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.
7. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniului executarii silite.
8. Practica judiciara – cuprinzand spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note.