en fr
universul juridic magazin
Indexari internationale
CEEOL HeinOnline
Newsletter
Vreti sa fiţi la curent cu promoţiile Editurii Universul Juridic? Scrieţi mai jos adresa dvs. de email.
Aboneaza


Universul Juridic magazin
Revista romana de executare silita nr. 3/2016

Revista romana de executare silita nr. 3/2016

50,00 lei (cu TVA)

Sumar

Valeriu Capcelea & Mădălin Gora - Semnificaţia conştiinţei morale în activitatea profesională a executorului judecătoresc
Vasile Bozeşan - Problematica urmăririi silite imobiliare de către creditorul având o creanţă în valoare de până la 10.000 lei
Nicolae-Alexandru Ceslea - Sistemul executării silite în materia contenciosului administrativ.
Emilia Cotoi - Principiul dreptului la apărare în cadrul executării silite
Arina Dragodan - Stingerea creanţelor fiscale prin dare în plată la cererea debitorului. Scurtă analiză comparativă cu darea în plată reglementată în dreptul comun şi darea în plată în cazul obligaţiilor asumate prin credite
Ioan Gârbuleţ - Analiză comparativă între răspunderea disciplinară a executorilor judecătoreşti şi răspunderea disciplinară a judecătorilor
Ioan Leş & Claudiu Băra - Opinii cu privire la unele propuneri legislative cu incidenţă în materia executării silite
Răzvan Anghel - Refuzul punerii în executare silită a unei hotărâri judecătoreşti prin care se dispune reintegrarea în funcţia ocupată anterior concedierii în cadrul unei organizaţii internaţionale. Imunitate de jurisdicţie. Hotărârea pronunţată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza
Pavel Klima - Suspendarea permisului de conducere – o nouă modalitate de executare silită în Republica Cehă
 
Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XIII de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Numarul 3 este structurat in opt sectiuni:
1. Prolegomene
2. Doctrina – cuprinzand articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu.
3. CEDO – analize, comentarii, jurisprudenta – rubrica ce cuprinde prezentarea unei teme de interes pentru executarea silita din dreptul national prin raportare la jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului.
4. Drept comparat – rubrica ce cuprinde un articol care dezbate o problema teoretica sau practica din legislatia statelor straine.
5. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile obligatorii pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incidenta asupra domeniului executarii silite, insotite de note sau comentarii.
6. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.
7. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniului executarii silite.
8. Practica judiciara – cuprinzand spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note.